top of page

Alevde Cam Şekillendirme Sanatı

Güncelleme tarihi: 9 Kas 2021

Cam büyüleyici bir malzeme. Cam ile çalışmanın bir çok yöntemi var, sıcakken ya da soğukken. Çok yönlü bir malzeme olan camla çalışırken başarıya ulaşmak için; sabır ve aynı hassasiyeti göstermek gerekiyor.


Cam için şekilsiz katı malzeme diyebiliriz. Oda ısısında katı formdayken ısı uygulandığında akışkan olan, tekrar oda ısısına düştüğünde katı formunu geri kazanan eşsiz bir malzemedir. Açık Alevde Cam şekillendirme (lampworking glass) temelde yüksek ısı çıkışı olan (1000-1200C) bir şalümo (torch) önünde cam çubukların ergitilerek form verilmesidir.






Açık alevde cama ergitirken form vererek biblolar, üfleme objeler, boncuk ve aksesuarlar gibi değerli eşsiz eserler yaratıyoruz.


“Deneyimleyen herkes bilir ki boncuk yapmak fiziksel ve duygusal bir deneyimdir ve bunu hiç deneyimlememiş birine açıklaması imkansızdır."
Açık Alevde Cam Şekillendirilerek yapılmış dekoratif obje. 2021 - Hande Erbük - Flameart Glass

Kurslarımız Hakkında



Flameart Glass Cam Sanatları Atölyesi olarak bizler, Açık Alevde Cam Şekillendirme çalışmalarını 2013 yılından beri eğitmenimiz Hande Erbük eşliğinde sürdürmekteyiz.


Derslerimizde kendi fikir ve yaratıcılığımızı tasarıma dönüştürerek, sanatsal eserler üretmenize destek olacağız.


Açık alevde cam şekillendirme kurslarımız haftada bir gün üç saat olarak verilmektedir ve aylık ücretlendirilir. Aynı zamanda belli dönemlerde organize ettiğimiz tadımlık çalışmalara katılabilirsiniz.


Detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.


3.696 görüntüleme0 yorum
bottom of page