top of page

Mozaik Sanatı

Güncelleme tarihi: 9 Kas 2021

Mozaik Sanatının geçmişi çok eski çağlara kadar dayanmaktadır. İlk çıktığı günden bu yana kullanım alanı genişleyen mozaik, sokaklarda, havuz içlerinde, evlerin dış cephesinde ve daha birçok alanda görsel zenginliği artırmak için kullanılmaktadır.




Mozaik sanatı, resim oluşturabilmek için çeşitli renklerde, küçük boyutlu taş ve cam parçaların bir araya getirilip resim oluşturacak şekilde dizilip yapıştırılmasına denir.

Mozaik, ahşap MDF, cam veya file üzerine uygulanabilir. Taşların diziliminin özel bir tekniğe göre uygulanması, mozaik sanatının özel bir teknik içerdiğini gösterir.


Mozaik sanatında doğa, mitolojik canlılar veya figürler, geometrik şekiller ve aklınıza gelebilecek her türlü tasarım oluşturulabilir.


Az ekipmanla uygulanabilir bir sanat olmasından dolayı dileyen herkes mozaik sanatını ile ilgilenebilir. Mozaik sanatının en çok tercih edilmesinin nedenlerinden biri de dayanıklı olmasıdır.

Yapımı sırasında son derece dikkat gerektiren bir iştir. Küçük parçalardan oluşan taşları büyük ustalıkla dizmek ve istenen tasarımı ortaya çıkarmak oldukça zordur.



Kurslarımız Hakkında


Flameartglass cam sanatları atölyesi Mozaik çalışmalarını 3 yıldır sürdürmektedir.

Derslerimizde kendi fikir ve yaratıcılığımızı tasarıma dönüştürerek, sanatsal eserler üretmek çabası içerisindeyiz.


Mozaik kurslarımız haftada bir gün üç saat olarak verilmektedir ve aylık ücretlendirilir. Aynı zamanda belli dönemlerde organize ettiğimiz tadımlık çalışmalara katılabilirsiniz.


Detaylı bilgi için bizlere ulaşabilirsiniz.


671 görüntüleme0 yorum
bottom of page